חיסון MMR בכיתה א

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/01/2016 | 09:51 | מאת: רונית

ד"ר שלום רב, בני בן 6 וחצי בכיתה א. עוד כחודש אמור לקבל את החיסון הנ"ל במסגרת חיסוני השגרה. בגיל שנה הוא לא קיבל את החיסון הנ"ל (חוסן בכל החיסונים מלבד חיסון זה). א. מה משמעות מתן חיסון זה לילד בפעם הראשונה? ב. לילד (הבריא בד"כ) יש אאוזינופיליה ואימונוגלובין אי ברמות מאוד גבוהות (קיימת אלרגיה לגורמים שונים בעיקר שיחים עצים חרקים וכו). לא בדקנו אלרגיה למזון. אשמח ליעוץ כיצד לנהוג או איזה בדיקות לעשות טרם מתן חיסון זה. ג. במידה ואכן יקבל החיסון- האם עליו לקבל בשלב כלשהו בחייו מנה נוספת? תודה לך רונית

רונית שלום, בכיתה א' כוללים חיסוני השגרה את ה-MMRV (אדמת, חצבת, חזרת ואבעבועות רוח). אין מניעה שבנך יקבל את החיסון לראשונה כעת, אם לא חוסן בו קודם לכן, אך מומלץ לחסנו במנה שניה לפחות חודש לאחר המנה הראשונה. כך יושג הכיסוי המיטבי כנגד מחלות אלה. ניתן לתאם זאת דרך "השירות לתלמיד" דרך בית הספר. הבדיקות הלא-תקינות אינן משפיעות על יכולתו של בנך להתחסן, ובלבד שאינו אלרגי למרכיבי החיסון (בעיקר ביצים ונאומיצין). ניתן להתייעץ עם רופא הילדים בנושא כשירותו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים