חיסוני צהבת - השלמת חיסונים לפעוטה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/10/2015 | 08:36 | מאת: קרן

שלום רב, בת 2 ותשעה חודשים. קיבלה חיסון צהבת בי בלידה. מאז לא נתנו חיסוני צהבת בכלל. אנחנו רוצים להשלים את חיסוני צהבת בי עכשיו וגם צהבת A. שאלותיי - מה המרווחים הרצויים בין חיסוני הצהבת לסוגיהם? האם מדובר בחיסונים מומתים, האם יש תופעות לוואי? כיוון שחיסון צהבת בי נתנו לאחר הלידה מנה אחת, ועברו כמעט שלוש שנים מאז, האם יש משמעות למנה שניתנה או שצריך לתת שוב 3 מנות צהבת בי? תודה רבה.

קרן שלום, שני החיסונים, לצהבת A ו-B, הינם חיסונים מומתים (ליתר דיוק, זה של צהבת B אינו מכיל את הוירוס השלם אלא מרכיבים של דופן הנגיף בלבד). הם ניתנים ברצף המתן הבא: צהבת A - מנה ראשונה, ומנה שניה 6 חודשים אח"כ. צהבת B - מנה ראשונה, מנה שניה חודש אח"כ, ומנה שלישית 6 חודשים לאחר הראשונה. ניתן לשלב את שני החיסונים באותו זמן. תופעות הלואי השכיחות כוללות כאב מקומי באזור הדקירה, ולעתים חום כיום-יומיים לאחר החיסון. אני ממליץ לתת לה שלוש מנות חיסון של צהבת B ברצף החיסונים הנדרש. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים