חיסון גיל חודשיים- דחוף מאוד

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

02/12/2014 | 13:34 | מאת: אני/

שלום רב אני 'חטפתי' נוירופתיה ב-4 גפיים לאחר חיסונים לתאילנד כעת חוששת לחסן את הקטן שלי בחיסונים של גיל חודשיים הבנתי שהשעלת הכי בעייתי מבחינה נוירולוגית וכדאי לוותר עליו- האם נכון הדבר? האם יש עניין גנטי לחשוש באמת? תודה רבה

אני/ שלום, אינני יודע אילו חיסונים קבלת טרם נסיעתך לתאילנד, אך זה שעלול לגרום, בשכיחות נמוכה, לבעיות נורולוגיות, בד"כ הוא החיסון כנגד קדחת מח יפנית (וגם קדחת צהובה, שאינה נכללת בתוכנית החיסונים לנסיעה לתאילנד). שניהם לא נמצאים בלוח החיסונים של ישראל, ובטח שאינם ניתנים בגיל חודשיים. אין דינם כדין חיסון לשעלת. לשאלתך, אכן לחיסון כנגד שעלת יש השפעות נוירולוגיות, אם כי מאז הוחלף החיסון התאי בחיסון האל-תאי (אצלולרי), שכיחות תופעות אלה ירדה מאד. האזהרה שקיימת לחיסון זה היא למישהו אשר כבר לוקה במחלה נוירולוגית (או חלה בה בעבר) כגון תסמונת גיאן-ברה או מחלה נוירולוגית לא יציבה ומתדרדרת. אין התווית-נגד למישהו אשר במשפחתו ישנה מחלה כזו, מה גם שלא ברור לי אם יש בכלל מרכיב גנטי במצבך. למערכת השיקולים יש להכניס גם את העובדה ששעלת היא מחלה שנמצאת מסביבנו וסכויי ההדבקה בה לא מבוטלים כלל וכלל. עיקר התחלואה (והתמותה) כיום היא בתינוקות מתחת גיל חצי שנה. בברכה,

02/12/2014 | 15:56 | מאת: אני

תודה רבה על המענה המהיר החיסונים שעשיתי הם אלו: (עד כמה שאני מבינה יש פה את השעלתץץץ האם יש פה את קדחת מח יפנית? איך היא קרויה?) HAPATITIS A VACCINE 1440 HAVRIX G.S.X 20/9/2012 MMR PRIORIX G.S.K 20/9/12 MMK SHE 21/10/12- מקווה שרשמתי נכון....זה לא מופיע ברור...נראה לי שזה אדמת TDAP+ IPV BOOSTERIX POLIO G.S.K 20/9/12 TYPHOID VACCINE TYPHIM VI SANOFI PASTEUR 20/9/12

מנהל פורום חיסונים לילדים