שלום דר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

31/10/2014 | 03:23 | מאת: בחורה בת 24

שלום דר אני בחורה בת 24 , אני סטודנטית לסיעוד ובחודש פברואר מתחילה התנסות בבית חולים. הייתי במשרד הבריאות ונתנו לי אישור על החיסונים. אבל יש לי שאלה: הם לא נתנו לי חיסון להיפטטיס b אבל ביקשו ממני לעשות בדיקת נוגדים Hbs ab, תוצאת המעבדה היתה מחוסן 86,1. הלכתי אצלם ואז אמרו לי שאני לא חייבת לקבל מנות. וחתמו לי על התפסים, האם רמת נוגדן 86,1 מספיקה לעבוד בבית חולים! או שצריך לקבל מנת חיסון? כי מנה אחרונה קיבלתי אותה כשהייתי ילדה בת 4 שנים . האם זה הגיוני לא לקבל חיסון? תודה מראש

סטודנטית לסיעוד שלום, רמת הנוגדנים מהווה מדד בלבד ליכולת החיסונית של גופך כנגד המחלה המסויימת, ולמעשה, גופך יכול ליצור נוגדנים ככל שיידרש כנגד צהבת B, במידה וייתקל בנגיף. אין משמעות לגיל בו קבלת את החיסון, וכייל נוגדנים של 86, שהוא אכן חיובי, מורה על כך שמערכת החיסון שלך שמרה על יכולת תגובה לחיסון מאז שקבלת אותו (אגב, גיל 4 הוא גיל מאוחר יחסית. רוב הילדים בישראל מסיימים את סדרת החיסונים בגיל 6 חודשים, ורובם הגדול לא נזקקים למנת חיסון נוספת במהלך חייהם). בקיצור, אין צורך במצבך במנת חיסון נוספת בשלב זה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים