חוסר תאבון אצל תינוק לאחר חיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

14/05/2018 | 12:02 | מאת: אלי

שלום, בני בן 3 חודשים, חוסן לפני כחודש בחיסוני גיל חודשיים כולל רוטה. מאז הופיע חוסר תאבון שנמשך עד היום. הוא מתחיל לאכול את הבקבוק ומפסיק לאחר 40-60cc, ברוב הפעמים זה מלווה בחוסר שקט, התפתלויות, גזים וגם גרפסים קטנים שעולים לו. עושה רושם שבכל פעם שאני מציעה אוכל הוא לא ממש רעב. ניסיתי להגדיל זמן אחרי ארוחות וגם בבקבוק שהוא מקבל אחרי לילה שלם של שינה הוא לא אוכל בהתלהבות ולא מצליח לסיים את המנה- הבוקר לדוגמא אכל 60cc והפסיק . (בקבוקים שאובים של חלב אם.). ניסיתי להחליף פטמה ולא עזר. השאלה היא האם יש סיכוי שיש עדיין תופעות לוואי מהרוטה? או מחיסון אחר? האם גזים? או רפלוקס סמוי? יש לציין שחוסר השקט הוא לרוב סביב הארוחות. במהלך היום הילד יחסית נינוח, משחק, ישן וכו.. הוא ישן לילה שלם.. משהו מציק לו בזמן האוכל.. על מנת שיאכל, אני נאלצת להרדים אותו ואז הוא אוכל מתוך שינה. אודה להתייחסות.

אחי שלום, תופעות לואי של מערכת העיכול נמשכות לרוב כשבועיים אחרי חיסון רוטה . התופעות שאתה מתאר יכולות להתאים גם לרפלוקס, שמוחמר אף הוא באופן תדיר בגיל זה, או למגוון אבחנות אחרות. אני מציע לגשת לרופא הילדים לצורך אבחון מדוייק יותר. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים