חיסון כיתה א- חזרת חצבת אדמת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/01/2018 | 08:28 | מאת: מורן

בוקר טוב! ביתי בת השש וחצי קיבלה ביום א' חיסון לילדי כיתה א שניתן דרך בית הספר. אתמול (שני בערב) בשעת המקלחת שמתי לב כי המקום אדום מאוד ונפוח (כתם בקוטר של 5 ס"מ בערך). הבוקר (שלישי) שיא אף התלוננה על כאב באזור היד ובית השחי. לקחנו אותה לרופא הילדים (לא הקבוע שלנו) והוא נתן לנו צפורל. האם מדובר בתופעה שכיחה או שצריך להמשיך לברר משהו. תודה רבה.

מורן שלום, תגובות מקומיות באזור החיסון הן מתופעות הלוואי היותר שכיחות של החיסון הזה (ואחרים). לרוב לזיהום חידקי לוקח זמן רב יותר להתפתח, ובד"כ מדובר בתופעות המטופלות ע"י נוגדי כאבים ואנטיהיסטמינים בלד, אך יש לסמוך על רופא הילדים באבחנתו. בכל מקרה אין צורך בבירור נוסף בשלב זה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים