בנטזול וחיסון גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

22/01/2017 | 18:11 | מאת: אמא לתינוק

שלום ד"ר קליבצקי, יש לי תינוק מתוק בן שנה (מחר:-). בשבוע שעבר הוא היה חולה בברונכיטיס ללא חום. היה לו שיעול רטוב + סטרידו וצפצופים. הוא קיבל אינלהציה של בודיקורט, טרבולין ומי מלח במשך כשבוע עד אתמול. הוא קיבל גם בנטזול (2 כדורים ביום ו 2 בערב) במשך שלושה ימים. המנה האחרונה היתה ביום חמישי שעבר ב - 19 לינואר. יש לו חיסון של גיל שנה עוד יומיים ביום רביעי. האם יוכל לקבל את החיסון המרובע? בהתוויה של בטנזול רשום שצריך להמתין לפחות 8 שבועות בין לקיחת בטנזול לחיסונים חיים. האמנם? את המחומשת הוא קיבל יחסית מאוחר (בגיל שבעה חודשים), אז את החיסון הזה כבר הבנתי שאצטרך לדחות בעוד חודש (כדי שיהיה פער של חצי שנה בין המנה האחרונה). הרבה תודה,

אמא שלום, בהנחה ואכן קבל את הבטנזול הנ"ל במינונים כה נמוכים ולזמן כה קצר, אין מניעה כי יתחסן במועד. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים