אולטרסאונד בלוטות הצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

12/12/2016 | 19:46 | מאת: אלה

שלום רב לאחרונה ניתגלה גוש קטן בצווארה של אימא שלי היא בת 62, רציתי בבקשה לקבל חוות דעתך על פיענוח הסונר: בלוטת מגן, איסטמוס ברוחב 0.2 ס''מ בריקמו אורגני אונה ימנית קוטר AP 2.0 ס''מ מוגדלת מריקמו בלתי הומוגני הודגמו שאריות במרקם רקמתי הגדולה באורך 1.8 ס''מ עם חללים ציסטיים אונה שמאלית קוטר AP 1.0 ס''מ אינו מוגדל במרקם הומוגני בלוטת רוק תת ליסטית ימני ושמאלי בגודל ומיימדים תקינים אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר בשני הצדדים. סיום ביקור: בסונר אונה ימנית הודגמו מס' קשריות הגדולה באורך 1.8 ס''מ עם חללים ציסטיים. אחה לתשובתך בהקדם סליחה שהמכתב ארוך תודה מראש

שלום רב, קשרים אלו כנראה שפירים. עדיין ההמלצה הינה לנקר לביופסיה תחת US קשרים בגודל 1 סמ. מומלץ במרפאתינו שם הניקור ברמה גבוהה ביותר והתשובה הראשונית במקום. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר