סטרידור

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/01/2008 | 01:05 | מאת: ענבל שני

ד"ר בירון שלום רב, אשמח לקבל מידע אודות מחלת הסטרידור אצל ילדים, כיצד מאבחנים, אילו אבחנות מבדילות ישנן למחלה, מה ההשלכות לטריגרים סטרסוגניים נפשיים להתפרצותה, ומהם דרכי הטיפול בה. אשמח אם תוכל גם להתייחס לדרך בה ניתן לבדוק האם הרקע למחלה פיזיולוגי "טהור" (עד כמה שניתן) או פסיכוגני. לבסוף, מהם דרכי הטיפול הרפואי בה, ועד כמה נפוץ טיפול פסיכולוגי במידה שהמקור נראה נפשי, וכמובן, האם מקובל לשלב בין השניים? אודה לכל מידע שתוסיף, בברכה, ענבל שני

20/01/2008 | 05:45 | מאת: ד"ר עדי בירון

סטרידור אינה מחלה אלה תופעה. ההגדרה של סטרידור היא: נשימה רועשת. מכאן בוודאי תביני שהגורמים לתופעה רבים, היות שכל הפרעה אנטומית, פיזיולוגית או פסיכולוגית הגורמת לשינוי בזרימת האוויר עשוייה לגרום לנשימה רועשת, כלומר לסטרידור. קחי לדוגמה תופעה אחרת: כאב ראש. גם תופעה זו עשוייה להגרם ע"י מגוון גורמים המתחיל מלחץ נפשי, דרך שתיה לא מספקת וכלה בגידול מוחי. במילים אחרות, לצערי, לא אוכל לענות על שאלה כל כך רחבה במספר שורות בלבד. את מוזמנת לפנות לאינספור המאמרים שנכתבו בנושא זה בספרות אאג, בספרות של רפואת ילדים ובספרות פסיכולוגיה/פסיכיאטריה. חלק גדול מהם את יכולה למצוא בחיפוש פשוט ב"גוגל"

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים