ריור יתר אצל בן 5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/09/2013 | 21:49 | מאת: נועה

שלום רב, יש לי ילד מקסים כמעט בן 5. מאז ומתמיד היתה לו בעיית ריור שכולם תמיד אמרו לי שזה נורמלי. בשלב מסוים זה נעלם וסוף סוף הוא יכל ללבוש חולצה אחת יבשה במשך היום. אך אז זה שוב חזר. ובעצם עד היום כל זהמן בא והולך לתקופות. מה שמוזר אצלו, שכשזה מגיע הוא במקביל גם מתחיל לנשוך. ילדים בגן, אותנו, בגדים.. כל דבר שמתקרב אליו לפה. לקח לנו זמן להבין שיש קשר בין המקרים אבל היום זה כבר די ברור. שאלתי- הייתכן מצב בו שקדים מוגדלים ותופעת הריור באה והולכת? האם אני צריכה לקבוע לו תור לרופא אף אוזן או לקלינאי תקשורת? המון תודה נועה

שלום נועה לריור סיבות מרובות , למשל בעיות דנטליות עששת וכו, הגדלה של השקד השלישי הפרעה בבלוטות הרוק בעייה בבליעת ההפרשות ועוד. רצוי לקבל הערכה של קלינאית תקשורת שיכולה גם במרבית המקרים לעזור טיפולית ולהבדק גם אצל רופא שיניים ורופא אף אוזן וגרון בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

11/08/2014 | 18:52 | מאת: זאב

שלום רב, נכדתי נולדה עם פגם גנטי נדיר dat1 היא למעשה משותקת בכל האיברים בגופה ואינה מסוגלת לבלוע. היא בת 3.6 שנים ניסינו את כל התכשירים הקיימים טיפות, מדבקות וכל מה שהציע הרופאה הנירולוגית. כעת אנחנו שוקלים פרוצדורה של חסימת צינור הרוק, חשוב לנו לקבל מבט חיצוני על : האם זה מקובל? האם זה משפיעה על מערכות אחרות? תופעות לוואי וכל מידע אחר. תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים