נפיחות הרקמה הרכה בנזופרינקס עם היצרות עמוד האויר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/07/2013 | 11:48 | מאת: קרן

ד"ר גורדין שלום, קיבלנו את תוצאות צילום הרנטגן עבור בני בן החמש - צילום נזופרינקס. תוצאות הבדיקה: נפיחות הרקמה הרכה בנזופרינקס עם היצרות עמוד האויר באיזור זה. אודה לך אם תוכל להסביר לי את משמעות התוצאות. האם זה מסוכן? נישלחנו לבדיקה עקב נוזלים באוזניים שגורמים לשמיעה לקוייה- תחושה של אוזניים סתומות. תודה והמשך יום נעים, קרן

שלום קרן מסוכן זה לא. הצילום מדגים הצרות במעבר האפי האחורי כנראה עקב שקד שלישי מוגדל. לצילום כשלעצמו אין חשיבות גדולה והוא מאשר אבחנה. חשיבות גדולה יותר יש לתסמינים של חסימה אפית דוגמת נחירות נשימת פה , נזלת ממושכת והפרעת דיבור. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים