שקד שלישי מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/07/2013 | 11:54 | מאת: שירלי

שלום בני בן שנתיים ותשע. לפני כחצי שני הופננו לצילום נזופרינקס בגלל נוזלים באוזניים. הצילום הראה הגדלה של האדנואיד וחסימה של נתיב האוויר. מאז אנו במעקב+טיפול באבאמיס- הנוזלים פחתו עם הזמן והיום אין לו נוזלים,בדיקת שמיעה מלפני חודש הצביעה על ירידה מועטה באחת האוזניים. הילד מדבר הרבה (אך לא כ"כ ברור)ואוצר המילים שלו הולך וגדל. בשבועיים האחרונים שמנו לב שהאף שוב סתום (בלי נזלת) ונושם בכבדות ונוחר לעתים בלילה. האם כדאי לעשות בדיקה במעבדת שינה (לשלול הפסקות נשימה)? האם אפשר/כדאי להשתמש באבאמיס לאורך זמן? האם היית שוקל לעשות ניתוח על סמך ההשלכות על איכות חייו? תודה!

שלום שירלי 1. שבועיים זה זמן קצר למדי. יתכן ויש מרכיב דלקתי חריף לחסימה האפית דוגמת נזלת ורצוי להמתין. במידה ויש נחירות קבועות וחשד להפסקות נשימה בדיקה במעבדת שינה בהחלט יכולה להועיל 2. אפשר להשתמש באוומיס לאורך מספר חודשים ברצף בד"כ ללא בעיה מיוחדת. 3. משך תלונות קצר מדי בכדי לקבל החלטות . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים