ניתוח שקדים, פוליפים ואוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/07/2013 | 23:44 | מאת: סיגלית

שלום רב, בגיל שלוש אובחנואצל בני שקדים מוגדלים הומלץ על ניתוח שקדים ואנדנואידים. ביצענו בדיקה במעבדת שינה והתוצאה הייתה תקינה. החלטנו לדחות את הניתוח. בגיל 4 ניגשנו עקב בעיית שמיעה וביצענו בדיקת שמיעה שהראתה כי ישנה ירידה קלה באוזן אחת וירידה בינונית בשנייה. הומלץ על ניתוח של כפתורים. עליי לציין כי בני לא סבל מדלקות חוזרות ונשנות כלל, וכי הנחירות משתנות מיום ליום, הוא אינו היפראקטיבי האם בנסיבות הנ"ל יש צורך בניתוח? אודה על תשובתך.

שלום סיגלית בכדי לענות לשאלתך צריך לשמוע את התלונותף לבדוק את הילד ולצפות בבדיקות השמיעה. כעיקרון הצורך בניתוח נקבע משך ליקוי השמיעה וחומרתו. במידה וליקוי השמיעה קיים מעל 3 חודשים בשתי האוזניים הניתוח מומלץ בהחלט בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים