ילד בן 9 עם ריור יתר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/06/2013 | 15:17 | מאת: גולן

יש לי ילד בן 9 הסובל מטונוס שרירים נמוך והפרעת קשב קשה. הילד עבר שנים של טיפולים שונים ע"י קלינאיות תקשורת ולא הושגה שום התקדמות בתחום הריור .הדבר מפריע לו מאוד חברתית. נודע לנו שיש מדבקות סקופדרם אשר מסייעות מאוד .פנינו לרופא הכללית אך לא הצלחנו לקבל אישור מפני שאין התוויות לילדים. תןדה האם ניתן להשיג באופן פרטי או שיש תרופה אחרת.

שלום גולן ראשית יש לבדוק את הילד לפני החלטה טיפולית . הטיפולים האפשרים כוללים: 1. טיפול אינטנסיבי של קלינאית תקשורת. זהו הטיפול הטוב ביותר במידה ומצליח 2. טיפול תרופתי להקטנת הפרשת הרוק- קיימות מספר תרופות לכולם תופעות לוואי נרחבות ולכן בעייתיות לשימוש ארוך טווח. מעבר לסקופודרם ניתן להשתמש בגליקופירט. את הטיפול התרופתי ניתן לקבל דרך ניורולוג ילדים. כפי שציינתי לטיפול תופעות לוואי ולכן בעייתי לשימוש ארוך טווח 3. הזרקה של BOTOX לתוך בלוטות הרוק- נותן תוצאות טובות יחסית אך אפקטיבי למשך 3 חודשים, כרוך בביצוע פעולה בהרדמה כללית ואינו נמצא בסל הבריאות 4. ניתוח לקשירת בלוטות הרוק העיקריות- יעיל כפתרון לטווח ארוך אך כרוך בניתוח בהרדמה כללית ובלתי הפיך (יכול לגרום לתופעה של יובש) אין פתרון ממש טוב. אופצייית קלינאית התקשורת היא הטובה ביותר במידה ומצליחה כוון שאין תופעות לוואי. ליעוץ נוסף ניתן לפנות לניורולוג ילדים . לגבי אופצייה של BOTOX או ניתוח ניתן לפנות לרופא אאג ילדים. בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים