ניתוח שקד שלישי+הקטנת שקדים+כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/06/2013 | 00:02 | מאת: רונית

בני בן 2.8 שנים צריך לעבור ניתוח להסרת שקד שלישי + כפתורים. לאחר התייעצות עם רופא נוסף נאמר לי שאם מסירים את השקד השלישי אז בעיית הנוזלים באזניים נפתרת מעצמה והוא לא ממליץ לעשות כפתורים מה דעתך? לגבי השקדים נאמר לי שהם בגודל בינוני וכדאי להקטין אותם ולא להסיר לגמרי האם זה באמת עדיף והאם הם יכולים לגדול שוב?

שלום רונית אין לי את כל המידע בכדי לתת המלצות. ניתוח שקדים מומלץ כאשר יש דום נשימה בשינה, דלקות שקדים חוזרות או הפרעת בליעה עקב גודל השקדים. הסיבה השכיחה ביותר היא דום נשימה בשינה. לא כורתים שקדים רק עקב גודלם אלה במידה ויש תלונות מתאימות. כריתה יכולה להיות מלאה או חלקית ולכל שיטה יתרונות וחסרונות. ראשית צריכה להיות סיבה לניתוח ורק אז להחליט על שיטה. לגבי הכפתורים - במידה ויש לחיקוי משיעה משמעותי הסיכוי שהנוזל יחלוף ללא הניתוח אינו גבוה לסוג הנוזל יש חשיבות מסויימת וזאת ניתן לדעת רק כשאר מנקרים את עור התוף בניתוח. תקחי בחשבון שלאותה בעיות יכולות להיות מספר רב של דעות רפואיות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים