שקדים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/05/2013 | 22:24 | מאת: מיטל

כתבתי פה לפני מספר שבועות על בני בן השלוש שיש לו בעיות עם אכילת מרקמים מסויימים ורפלקס הקאה ברגע שהוא מנסה דברים שוהים אי לוקח ביס גדול. נאמר לי שלא אמור להיות קשר, אך הלכתי לרופא אאג שבבדיקה של פחות מדקה קבע כי הוא צריך להוציא את השקדים ושזה הגורם להפרעת האכילה. פשוט בדקה. מבלי להתעמק בבעיה שמחווה אותנו מיום היוולדו (שיכולה לנבוע גם מבעיה בוויסות החושי לדוגמא). מה דעתך? הייתכן ?

שלום מיטל הפרעת בליעה יכולה להיות עקב סיבות מרובות , הגדלת שקדים היא רק אחד מהם. בד"כ שקדים מוגדלים גורמים להפרעת מזון מוצק. רצוי לקבל הערכה מקלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק לגבי הפרעת הבליעה . אם הפרעת הבליעה היא על רקע התנהגותי הניתוח מיותר ולא יעזור כלל. מצד שני אם יש גם הפרעות שינה כגון נחירות והפסקות נשימה בשינה זה מכוון שהשקדים מהווים בעיה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים