שקדים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/05/2013 | 17:41 | מאת: דנית

שלום רב, בני בן 2.5 סובל מדיי פעם מנחירות ומהפסקת נשימה של 3-5 שניות כל פעם,הינו אצל רופא אף אוזן גרון ונאמר לנו כי השקדים שלו מוגדלים , וכי ניתן לעשות ניתוח להקטנתם ולהסרת שקד שלישי האם יש סיכון לילד אם לא נעשה את הניתוח? האם יש אופציה אחרת למעט ניתוח?כדורים למשל . באיזה קופת חולים אתה מקבל אם בכלל? תודה רבה

שלום דנית דום נשימה בשינה בילדים יכול לגרום להפרעות קוגנטיביות ולבביות. הביטוי העיקרי הוא הפרעות קשב וריכוז, אי שקט והפרעה בלימודים. זה תלוי במשך התלונות וחומרתם. לא כל הילדים עם דום נשימה יפתחו את הסיבוכים הנ"ל . לאחרונה יש יותר ויותר עדויות על כך שדום נשימה בגיל הצעיר משפיע על יכולת קוגנטיבית בגיל בית ספר. לאחרונה יש עדויות שמתן של סיינגולייר (כדור שניתן לטיפול באסטמה) יכול להקל על סתמינים של דום נשימה עקב שקדים ושקד שלישי מוגדלים. אך זה צריך להלקח חודשים, ההצלחה רחוקה מודאות ובתום הטיפול התסמינים יכולים לשוב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים