תסמונת ורדנבורג

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/05/2013 | 10:45 | מאת: מיכל

ילדתי את ביתי לפני כשבוע בניתוח קיסרי. עקב תלתל לבן בקידמת הראש בוצע בירור לתסמונת ורדנבורג. אציין כי לא ידוע כי במשפחתינו המצומצמת והמורחבת נמצא גן למחלה. בכל אופן, יום אחרי הלידה עשו לביתי בדיקת שמיעה OAE ו- AABR ובשתי הבדיקות השמיעה דוצ יצאה תקינה. בכל זאת הזמינו אותנו לבדיקת ברה נוספת בגיל חודשיים תחת טשטוש של טריכלונם. אשמח לדעת מה ההבדל בין הבדיקות ובמידה והבדיקות הראשונות יצאו תקינות מה הסיכוי שביתי סובלת מליקוי שמיעה ברמה מסויימת.

שלום מיכל הבדיקות שבתך עברה הם בדיקות סינון שנותנות תשובה של עובר או לא. בדיקת BERA דיאגנוסטית נותנת ספי שמיעה ובודקת מספר תדרי שמיעה. סיכוי טוב ששמיעתו תקינה. אך בכל זאת הבדיקה השלמה. גם אם בדיקת ה BERA תקינה לחלוטין יש צורך במעקב שמיעתי כוון שחלק מהמקרים בתסמונת זאת הליקוי מופיע מאוחר יותר בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים