נזקים עקב דחייה של ניתוח / אבחנה מאוחרת של הבעיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/05/2013 | 23:36 | מאת: רויטל

שלום רב, אצל בתי בת ה- 4 אובחן שקד שלישי לפני כשנתיים. נצפו נחירות והפסקות נשימה בנוכחות נזלת אחורית בלבד (כלומר היו תקופות בהן נשמה בסדר). בעצת 2 רופאים הוחלט על המתנה וללא ניתוח - אמרו כי המצב גבולי. בחודשים האחרונים השקדים גדלו במיוחד ויחד איתם גם נחירות והפסקות נשימה. ביצענו מעבתד שינה בשבוע שעבר שקבעה דרגת חומרה בינוני-קשה. ברור שיש צורך כעת בניתוח...השאלה שלי היא כיצד אוכל לדעת האם נגרמה לבתי הפרעה לבבית כפי שקראתי באחד המאמרים..או בעיה קוגניטיבית... תודה

שלום רויטל הסבירות לבעיה לבבית נמוכה לודאי. ניתן לבצע אקו לב לצורך הערכה לבבית אך לרוב זה אינו נדרש. בגיל 4 שנים קשה להעריך את היכולות הקוגנטיביות הגבוהות . בעעיות אלה לרוב משתפרות מאד לאחר התערבות ניתוחית ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים