קול צרוד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/05/2013 | 10:32 | מאת: דליה

בתי בת 6 עברה לפני שלוש שנים ניתוח פוליפים , מאז הניתוח הקול שלה השתנה , בהתחלה זה היה קול ציפציף מעצבן ועכשיו יש לה קול צרוד , אמרו לי שזה שכיח אחרי ניתוח אבל אמור להסתדר , השאלה האם עדיין יש סיכוי שזה יסתדר ? אם לא , האם ניתן לטפל ? איך ועד איזה גיל ?

שלום דליה אני לא חושב שהצרידות קשורה לניתוח שעבר. את מציינת שהצרידות הופיעה לאחר תקופה ממושכת מהניתוח. קרוב לודאי שהסיבה לכך היא מאמץ קולי מוגבר. קול צפצפני אופייני לאחר ניתוח לכריתת אדנואיד עקב פתיחת המעבר האפי זואת לרוב תופעה חולפת. רצוי להבדק אצל קליניאית תקשורת ורופא אאג. בדיקת שמיעה יכולה גם לעזור. ניתן לטפל בצרידות כבר בגיל זה תלוי כמובן מה הסיבה לצרידות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים