נשימה כבדה בלילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/04/2013 | 20:37 | מאת: מיכל

ד"ר שלום רב, בני בן 4.ילד בריא,אינו סובל מדלקות אוזניים או נזלת כרונית.בחורף מנוזל מדי פעם אך התופעה חולפת במהירות.הגענו לבדיקה אצל א.א.ג בשל בקשה של קלינאית תקשורת אליה פנינו לאור גמגום בא והולך של הילד.טענה כי יתכן וקיים דיבור היפונזלי. לאחר בדיקה הרופא אבחן סטיית מחיצה בנחיר ימין.שאל האם הילד נחבל.סיפרתי כי לפני שבוע הילד נפל בגן ודימם מהאף אך לא היה מלווה בחבלה חיצונית או צורך לפנותו הביתה.טוען כי כנראה סטיית המחיצה לא מהזמן האחרון.סיפרתי כי הילד מזה תקופה ארוכה נושם בכבדות בזמן השינה בעיקר בשינה על הגב אך לא נושם מהפה (ישן עם מוצץ וגם ישבתי לידו ובדקתי).ביקש לבדוק שקד שלישי ע"י צילום. א.איני ממהרת לשלוח בני לצילום רנטגן ראש.האם שקד שלישי מאובחן רק ע"י רנטגן? לא נשמע לי סביר כי ילד בן 4 יחשף לקרינה לשווא. ב.האם קיימת דרך נוספת לאבחנת שקד שלישי? ג. האם סטיית מחיצה יכולה להיות מולדת? תודה מיכל

שלום מיכל א. אבחנה של שקד שלישי מוגדל נעשית ב -3 דרכים אפשריות :1. צילום רנטגן . 2. בדיקה אנדוסרופית של האף ע"י סיב אופטי קטן שמוחדר דרך האף. 3. צפייה עם מראה בעת הרדמה כללית בחלק מניתוח שקדים האופציה השלישית אינה רלוונטית והיא כאמור בשימוש בילדים שממלא הולכים להרדמה כללית . הבדיקה האנדוסקופית אינה כרוכה בקרינה והיא בדיקה דינמית שיכולה לתת מידע רב הבעיה שאינה נעימה במיוחד ובגיל 4 שנים הסיכוי לבצעה (נשעית בערנות מלאה) אינה גבוה במיוחד. ב. בד"כ סטיית מחיצה מולדת והמיעוט נובע מטראומה נרכשת בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים