אמא בחרדה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/04/2013 | 11:43 | מאת: נטלי

שלום רב לך, דר' גורדין אני פונה אלייך שוב כי יש לי תוצאות חדשות ושאלות יותר ברורות בני בן ה-5 עבר ניתוח כפתורים פוליפים ושקדים ביולי 2011. הכפתורים החזיקו מעמעד בקושי 5 חוד' ונפלטו החוצה ומאז היו לו עוד דלקות באוזניים וירידה בשמיעה. כמו כן יש לותופיות מצולקות עם סידן עליהם. כעת עשה בדיקת שמיעה חוזרת כי שמתי לב ששואל הרבה פעמים- "מה"? בבדקה- ירידה בשמיעה דו"צ לפי בדיקות דיבור, לא יכל לבצע את כל בדיקת ה- PT עקב קשיי קשב וריכוז, מאובחן על הרצף האוטיסטי. טימפנומטריה - NP קבוצה B- שהבנתי מהם כי מדובר בנוזלים. 1)האם יש דרך לייבש נוזלים בלי ניתוח חוזר? 2)האם יש דרך לייבש נוזלים בלי לתת שוב אנטיביוטיקה? 3)האם האיירפופר יכול לסייע במצב זה? הוא משתף פעולה לחלוטין 4)האם חלילה יכול להישאר עם חירשות? 5)האם ההצטלקויות מסוכנות ויכולות לפגוע בשמיעה עם השנים או לגרום לחרשות? 6)כפי שציינתי הילד שלי על הספקטרום האוטיסטי ואני מלמדת אותו תיאום קול. הילד שלי מדבר מאוד מאוד חלש ואני מלמדת אותו לדבר יותר חזק על גבול הצעקה. אני רואה שמתאמץ. מנסיונך האישי ומהידע הרב שלך האם העובדה שמאמץ את מיתרי הקול שלו יכולה לפגוע ולגרום למחלה במיתרי הקול? כמו המחלה של הגננות והמורות במיתרי הקול? אני מצטערת על עומס השאלות פשוט אני סומכת עלייך מאוד מתוך התשובות שאתה נותן לאנשים בפורום אני ממש חרדה בבקשה תעזור לי. יש לי תור עוד המון זמן לאאג ובינתיים אני משתגעת מחרדה רב תודות לך בהערכה ובכבוד רב נטלי

שלום נטלי 1. הם יכולים לחלוף לבד. לטיפול תרופתי אין כל ערך נוסף לעומת שיפור עצמוני לכן אינו מומלץ 2. להמתין לשיפור או לעשות ניתוח כפתורים חוזר. זה תלוי בחומרת ליקוי השמיעה משכו וההפשעה על התקשורת והשפה. 3. יתכן שכן אין ודאות בתועלת מהמכשיר אך לעיתים מסייע 4. לא. ליקוי השמיעה שנובע מנוזלים הוא בד"כ זמני ונילן לפתרון ע"י ניתוח כפתורים או לחלופין ע"י מכשיר שמיעה 5.בד"כ אין להם חשיבות. לעיתים ההסתיידות פוגעת מעט בשמיעה אך בודאי לא חרשות. 6. הכל יתכן אך לא ממש סביר. במידה ואת מודאגת תקחי אותו לקלינאית תקשורת להערכה קולית בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים