ניתוח חוזר של שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/03/2013 | 09:17 | מאת: גלי

הבן שלי בן שלוש ושלושה חודשים עם אסטמת ילדים עבר ב8/2012 ניתוח חוזר של שקד שלישי ובנוסף בוצע ניתוח כפתורים ושקדים ,אחרי הניתוח יש שיפור קל אך עדין מנוזל המון ונושם בכבדות עם הפסקות נשימה.כשהיינו בביקורת הרופא לא ממש ידע להסביר מדוע אין שיפור משמעותי ואמר לחזור עוד 4 חודשים(עוד לא היינו אצלו שוב -קצת התייאשנו) יש לציין שהרופא הוא אחד המנתחים הטובים בארץ בתחומו) השאלה שלי האם זה סביר? האם לא תמיד הניתוח פותר את הבעיה? בנוסף אחרי כמה זמן צריך ללכת לביקרות לגבי הכפתורים?

שלום גלי דום נשימה בשינה בילדים לרוב נגרם מהגדלת שקדים ושקד שלישי ובעקבות הניתוח יש שיפור משעותי בד"כ. אך זה לרא קורה תמיד. בחלק קטן מהילדים דום נשימה נובע מסיבות נוספות למשל לשון גדולה, מבנה של עצמות הפנים ועוד. הילד צריך לעבור בדיקה חוזרת כולל בדיקה סיבאופטית של האף והלע וכנראה גם מעבדת שינה. לאחר הבדיקות הנ"ל ניתן להחליט על דרכי פעולה אי בכלל נדרשות. רצוי לבדוק אוזניים עם כפתורים אחד ל-3 חודשים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים