ניתוח כפתורים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/03/2013 | 22:28 | מאת: אורלי

שלום, בני בן שנתיים. עד לפני כ- 3 חודשים סבל מדלקות אוזניים חוזרות. ב- 2 בדיקות שמיעה התבררה יחידה בשמיעה. ע"פ בדיקת סיב אופטי התגלה שקד שלישי מוגדל. הומלץ על ניתוח כפתורים ושקד שלישי. שאלה- האם ע"פ הנתונים הללו יש הכרח לביצוע הניתוח? הילד ישן מצוין, לא נוחר, אין נזלת כרונית ואין הפסקות נשימה. תודה.

שלום אורלי הכרח אין. ניתוח יכול לעזור במיוחד לאלה שסובלים מהפרעה לאיכות החיים. במידה והילד אינו שומע טוב, יש עיכוב התפתחות הדיבור והשפה ניתוח כפתורים בהחלט מומלץ. לגבי השקד השלישי יש מקום לבצעו כאשר יש תלונות של חסימה אפית דוגמת נחירות נשימת פה בולטת ונזלת כרונית. אם כל זה לא קיים הניתוח לא ממש נדרש. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים