נוזלים באוזניים ושקד שלישי מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/02/2013 | 18:55 | מאת: אסי

שלום רב, בתי בת 3 סובלת כבר כשנה מוזלים מאוזניים, מלווה בירידה בשמיעה המחמירה בזמן צינון. בבדיקת שמיעה אובחן ירידה של 30-35 עקב ברונכיט שחזרה פעמים רבות, הופנתה לצילום חזה ובדיקת א.א.ג.- הצילום נמצא תקין וא.א.ג. ביצע בדיקה עם סיב אופטי והימצאות שקד שלישי מוגדל (הבדיקה גם היתה בזמן צינון). בנוסף - לעיתים נוחרת בלילה, ישנה עם פה פתוח, בעיות ריכוז, ולגבי התפתחות השפה - אולי יש עיכוב קל. 1. האם יש צורך בצילום רנטגן ע"מ לוודא את רמת החסימה של השקד השלישי והחלטה לנתח? 2. האם האיירפופר יכול לעזור במקרה זה? 3.האם יש פתרון אחר מניתוח כפתורים והסרת שקד שלישי, כולל המתנה של מס' שנים עד שזה יחלוף? 4. כיצד משתנה פעילות חלל הגרון והאוזניים בעקבות הניתוח, לדוגמה האם יש רגישות יותר בטיסות, רגישות למזונות, אלרגיות? תודה רבה

שלום אסי 1. אין צורך בצילום בדיקת סיבהאופטי עדיפה עליו. 2. לא יעזור להפרעה הנשימתית בשינה ולא לנזלת. יתכן ויעזור לנוזלים סבירות לא ממש גבוה בגיל 3 שנים עקב כעיית שיתוף פעולה אך ניתן לנסות 3. זה אכן יחלוף לאחלר מספר שנים אך אם לילדה יש הפרעה תפקודית כעת והפרעה באהחיים למה לחכות לגיל 7-8 או יותר ? 4. אין כל ביי בטיסות ההיפך לאחר כפתורים האוזן מאווררת ומאוזנת . אין כל בעיית מזונות. הניתוח יכול לעזור לנזלת בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים