סטרפטוקוקוס חוזר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/02/2013 | 10:53 | מאת: שרי

שלום רב, בני בן 3.5 אובחן לפני כחודש בסקרלטינה- שנית, תרבית גרון חיובית לסטרפטוקוקוס. סיימנו 10 ימים של אנטיביוטיקה רפאפן וכעבור יומיים חזרו הסימנים, נלקחה תרבית גרון והתשובה יצאה חיובית שוב.קיבלנו אוגמנטין ל 10 ימים, השלמנו את הטיפול וכעבור שבוע שוב הילד התלונן על כאבי גרון, נשלקחה תרבית שיצאה חיובית שוב! זוהי הפעם השלישית ברצף! הפעם קיבלנו דלקצין, שאלתי היא, מה עושים אם החיידק יחזור בפעם הרביעית? הגיוני שחיידק לא מגיב לאנטיביוטיקה ? אני ממש חוששת מכמות האנטיביוטיקה שהילד מקבל (כמובן שאני גם נותנת פרוביוטיקה במקביל), מה לעשות?

לרוב סטרפטוקקוים מאד רגישים לרפפן ואין כל צורך לשנות אנטיביוטיקה כל פעם. מדוע הייתה חזרת מחלה כל כך מהירה קשה לי להגיד. אולי הוא נשא של סטרפטוקקוק והמחלה נגרמת בכלל ע"י מחלה וירלית ? רצוי כאשר אינו חולה אם עדיין חיובי לסטרפ זה מכוון יותר לנשאות . לעיתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי ממושך יותר ולעיתים אנטיביוטיקה לא מועילה כלל. חשוב להמשיך מעקב סדיר לקחת משטחי גרון ורמות נוגדנים לסטרפ ASO. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים