ניתוח שקדים בלייזר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/12/2012 | 11:21 | מאת: אלדר

שלום ד"ר גורדין, הבן שלי בן 5 ובעקבות מספר דלקות גרון שפקדו אותו בחודשיים האחרונים השקדים שלו נשארו מוגדלים. הוא מדי פעם נוחר בלילה, ללא נזלת, מתפקד רגיל ללא קשיי נשימה בזמן פעילות גופנית.. היינו אצל שתי רופאים והמליצו על ניתוח שקדים. 1. האם טיפול הומופתי יכול לעזור במקרה זה? 2. האם ניתוח בלייזר יעיל וכואב פחות (שמעתי שהייתה לאחרונה כתבה חיובית בחדשות ערוץ 2 על הנושא)? תודה על העזרה

שלום אלדר לפי התיאור שמסרת ניתוח שקדים אינו הכרחי כלל. ההתויות לניתוח שקדים כוללות : 1. דום נשימה בשינה- ז"א נחירות קבועות והפסקות נשימה בשינה, שינה לא טובה ולא יעילה. 2. דלקות שקדים חוזרות לפחות 6 בשנה. ניתוח בלייזר כמעט לא בשימוש כוון שגורם לכאב משמעותי אפילו יותר מהשיטה הקלסית. היום השיטות המובילות הם כריתה חלקיתש ל השקדים ע"י מיקודברידר או גלי רדיו. אלה פעולות שמלוות ברמת כאב פחותה בהרבה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

20/12/2012 | 09:27 | מאת: אלדר

תודה על התשובה המהירה! אך מה עושים אם שתי רופאי אא"ג בדקו אותו והמליצו על ניתוח להסרת השקדים? אחד מהם אף אמר שמיותר שיישן במכון לשינה לבדיקת הנושא. האם קיים סיכוי שהנפיחות תפחת עם הזמן והאם לדעתך טיפול הומופתי יוכל לעזור? תודה,אלדר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים