ניתוח כפתורים+הוצאת שקד 3

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/12/2012 | 21:37 | מאת: רות

שלום לכם, בחצי השנה האחרונה חלה ירידה בשמיעתו של בני, כיום בן 4.5 (כנראה בשל דלקת אוזניים קשה וראשונה שהופיעה אצלו). מלבד ירידה בשמיעתו, הוא סובל מעומס בסינוסים, נזלת כרונית, נשימה דרך הפה, נחירות בלילה, שיעולים בתקופות שונות וקימה מוקדמת מאד בבקר (לפעמים אף לפני חמש). קיבלנו חוות דעת מרופא אא"ג שמבקש לבצע ניתוח כפתורים+הורדת שקד שלישי. הוא אף הכריז שאם הוא עושה את הניתוח הוא לא יסכים לעשות זאת ללא הוצאת השקד. שתי שאלות: 1. מה הקשר בין השניים? ז"א, בין השקד לכפתורים...לא הצלחתי להבין זאת מדבריו. 2. האם אני יכולה לקבל חוות דעת שנייה אצל כל רופא אא"ג או עדיף לפנות למתמחה בילדים? ובכלל, האם יש דבר כזה התמחות ילדים באא"ג? 3. האם לפי התרשמותכם, אכן קיים צורך בהוצאת השקד השלישי? תודה ובריאות רות

שלום רות 1. יש קשר הדוק. בעיית הנוזלים נובעת מהפרעה בניקוז בין האף לאוזן. אחד הסיבות השכיחות לכך היא שקד שלישי מוגדל אשר חוסם את התעלה המנקזת בחלק של האף.ע"י כריתתו משפרים את הניקוז הטבעי הנ"ל. 2. בהחלט יש רופא אאג עם תת התמחות בילדים. אומנם לא רבים אך פזורים בכל הארץ. תוכלי למצוא אותם באתרים של בתי החולים הציבוריים הגדולים. 3. על שאלה זאת ניתן לענות רק לאחר בדיקת הילד וצפיה בבדיקות העזר. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים