ספטוקוקוס A

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/12/2012 | 17:28 | מאת: אמא

ביתי בת 3 עם דלקת גרון וחום 38 במשך יומיים, במשטח גרון נתגלה ספרטוקוקוס A ;ובדיקת דם ליקוציטים 13.5 , ניתנה אנטיביוטיקה צפוויט ל10 ימים הבעיה שהילדה מסרבת בתוקף לשתות אותה גם לאחר עירבוב באוכל , לאחר ניסיונות רבים שבהם ניכשלנו במתן התרופה הרופא נתן בתוקף לתת זריקות צפטראקסון 1מ"ג פעמיים ביום ל3 ימים , היום זה היום השלישי למחלה ללא חום וכאבים בגרון מצד הילדה האם יש מקום לתת את הזרקות בכל זאת ? תודה מראש .

שלום אנטיביוטיקה ניתנת לצורך מניעת סיבוכים של דלקות גרון כגון דלקת פרקים. למחלה החריפה זה לא ממש משנה כוון שחולפת לבד בכל מקרה אך חשוב להשלים את הטיפול המלא לצורך מיגור הסטרפטוקוק. לא ברורה לי הבחירה בצפוויט . במידה ולילד אין רגישות לפניצילין עדיף לתת רפפן זה להבא כוון שעכשיו כבר מאוחר מדי להחליף. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים