ניתוח כפתורים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/10/2012 | 12:39 | מאת: חוה

בני בן שנתיים. נמצא כי זקוק לניתוח כפתורים בגלל נוזלים ושקד שלישי. ישנה גם ירידה בשמיעה, ריור וחרחורים תמידיים, חלה מס' פעמים בדלקת ריאות. מטופל במשאפים באופן קבוע וכשיש החמרה עוברים לאנהלציות. ישנו גם עיכוב בדיבור באופן משמעותי לגילו. ברצוני לדעת, כאשר ינותח בכפתורים - לכולם זה נופל כי ככה צריך? יש צורך בניתוח נוסף לכפתורים? הוא יצטרך להמנע מצלילות לבריכה לנצח (בלי קשר לאטמים). השקד השלישי - למרבית הילדים הרקמה צומחת שוב? ומה אז? שוב ניתוח להסרה? אני די מתלבטת אם לנתח. מצד אחד רוצה אך חוששת (אם נופל וצריך להתקין שוב אז למה בעצם?) אותו דבר לגבי השקד - אם צומח שוב אז למה? מתנצלת אם נשמעת סקפטית. זה נובע מהתבלטות שאני לא מנתחת "לחינם" את הילד. תודה מראש.

שלום חוה אין ברפואה תעודות ביטוח. מצד שני להשאיר בעייה שממנה סובל הילד זה גם לא פתרון. ההחלטות על ניתוח נעשות על סמך תסימנים של הילד במידה וסובל ניתוח רצוי מאד גם אם לא ודאי שיתן מענה לכל החיים. כפתורים נשארים לרוב באוזן כשנה ואז נפלטים לבד (בד"כ). ברוב הילדים הבעיה לא חחוזרת יותר בעוצמה הראשונית ואין יותר צורך בניתוחים. קיימת קבוצה לא גדולה שנוזלים חוזרים ויש צורך בניתוח נוסף. אין כל הגבלה להרטיב את האוזניים עם הצינוריות. לגבי צלילה כאשר יש צינוריות יש הגבלה בשחייה ללא אטמים. כאשר נפלטים אין כל בעייה לצלול. לגבי השקד השלישי בד"כ אין צמיחה מחודשת לאחר ניתוח אך במקרים בהודדים זה קורה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

16/10/2012 | 18:00 | מאת: חוה

תודה רבה על המענה המהיר והמפורט. החששות זה לא אם לנתח את דויד. זה בעיקר למה לצפות לאחר מכן.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים