המלצה לניתוח עקב שקד מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/07/2012 | 09:02 | מאת: גלית

שלום דוקטור, ביתי בת 4, הכל התחיל מחירחורים ונחירות בלילה ובגיל 3 כבר לקחת לאא"ג אמר שרואה שקד 3 מוגדל ורצוי לנתח. כיום היא בת 4 ועברנו צילום שהממצאים : פה ולוע-שקדים מוגדלים,PND, רושם לאדנואידים בנזופרינקס ,בלוטות לימפה צוואריות מעט מוגדלות ,אוטוסקופיה תקינה.וגם הרופא הזה המליץ לנתח. האם יש מנוס מניתוח? האם ישתנה? האם ניתן לחיות עם זה או שיפריע לאיכות חייה? גם הקול שלה נשמע כי יוצא מהאף יחסית.לתשובתך,אודה גלית אמא מודאגת

שלום גלית צורך בטיפול ובודאי בניתוח נקבע לפי מידת הההפרעה והתלונות של החולה. במידה ויש הפרעה באיכות החיים נזלת ממושכת, נשימת פה נחירות ויקיצות ליליות הניתוח בהחלט יכול לעזור. יש אכן שיפור עם הזמן אך קשה להגיד בודאות כעת מתי זה יקרה. יתכן בעוד שנתיים ויתכן בעוד 5 שנים במידה ויש הפרעה לאיכות החיים אין מה לחכות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים