דלקות שקדים חוזרות לילד בן 7 וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/07/2012 | 07:57 | מאת: מאיה

בני סבל מהיותו תינוק מדלקות אזנים איומות ולבסוף נוא נותח להתקנת כפתורים בגיל שנה וחצי ושוב בגיל 3ונפעם עם שקד שלישי. מאז שנפלו הכפתורים השניים הוא סובל מדלקות גרון- חלקן חיידקיות אך רובן ויראליותף רופא הילדים חושד בוירוס קאםה ונותן לו בטנזול. גן הדלקות הויראליות הן איומות , עם חום גבוה ותבליטים בגרון. רופא הילדים טוען שאין צורך להוריד שקדים אם זה בדכ ויראלי אך הילד סובל בממוצע פעם בחודש מדלקת גרון. אשמח לשמוע את דעתך בעניין. תודה, מאיה.

שלום מאיה לפי התיאור שלך הילד סובל מדלקות גרון חוזרות אחת לחודש ורובם שליליות במשטח. תמונה זאת יכולה להתאים לתסמונת PFAPA שמתבטאת בדיוק כך. הטיפול במקרים אלה הוא במנה בודדת של סטירואידים שמפיסקה את התקף החום וכאבי הגרון. ניתן לשקול גם ניתוח לכריתת שקדים, ההתוויה לניתוח יחסית ולא מוחלטת ותויה בתדירות הדלקות ואיכות החיים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים