ניתוח כפתורים ופוליפים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/06/2012 | 11:51 | מאת: סיגלית

שלום, ביתי בת שנתיים וסובלת מגיל 3 חודשים מנזלות ממושכות ונוזלים באוזניים. לפני מס' חודשים פניתי לא.א.ג. שאיבחן שיכול להיות שלילדה יש פוליפים אך מאחר והיא קטנה ולא סובלת מדלקות אוזניים כרוניות, הוא אינו עושה כלום בשלב זה.וכששאלתי מה לגביי ב.שמיעה הוא אמר שאני יכולה לעשות אבל מבחינתו גם אם יש ירידה בשמיעה הוא לא נוגע בילדה בגיל כזה (1.7 שנה). ביקשתי מהרופאת ילדים ב.שמיעה וניגשתי אליו עם התוצאות ולאחר שבדק אותה אמר שהיא עם הרבה נוזלים באוזנים והתוצאות של הבדיקה מראות על ירידה גדולה בשמיעה בזמן שיש נוזלים והמליץ על ניתוח כפתורים ופוליפים. אציין שבבדיקת השמיעה אם התרשמו משמיעה תקינה ולאחר ששאלתי את הא.א.ג. מה פשר התוצאה הסביר שהתוצאה מראה על CB 40 שזה המקסימום וצריך להיות 10 CB . מה גם שהרופא לא הפנה אותי לצילום לאמת שזה אכן פוליפים וגם לא בדיקת כמות נוזלים. אני קצת חוששת לנתח אותה מאחר והיא קטנה. שאלתי היא: 1. האם הגיל הוא גיל מתאים לניתוח. (שנתיים) 2. מהו ההסבר הנכון של תוצאות הב.שמיעה. 3. האם הכרחי לבצע את הבדיקות הנוספות שציינתי. אודה מאוד להתייחסותך וזאת מאחר שלא קיבלתי הסבר מהרופא המטפל וברצוני לקבל חוו"ד נוספת.

שלום סיגלית לקבלת חוות דעת נוספת עליך לפנות לרופא אאג אחר עם הילדה ותוצאות הבדיקות. אין מגבלת גיל לניתוח ואין צורך בבדיקות נוספות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים