ניתוח להסרת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/04/2012 | 09:36 | מאת: שי

שלום, הבת שלי בת שנה וארבעה חודשים, עברה בדיקה במעבדת שינה בעקבות נחירות וכן בגלל שהתיישבה במהלך השינה. בבדיקה נמצאו הממצאים הבאים: "משך הרישום 6 שעות ו 38 דקות, במהלכן אובחנו 31 הפסקות נשימה (מתוכן 15 מרכזיות) בצפיפות של 5 אירועים לשעה. נרשמו 16 ירידות ברמת ריווי חמצן בדם מתחת ל- 90%, מרמה בסיסית של 96% עד למינימום של 71% , אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל-90% = 1%. נצפתה מתעוררת עקב שיעולים/מחנק התיישבה במיטה וחזרה לישון". עם התוצאות הלכנו לרופא אא"ג, והוא המליץ על ניתוח להסרת השקדים. רצינו לקבל עוד חוות דעת לפי התוצאות הנ"ל, האם יש צורך בניתוח להסרת השקדים או שיש משהו חלופי שניתן לעשות. תודה

שלום שי הילדה סובלת מדום נשימה בשינה בדרגה קלה. בכל זאת לאור הממצאים רצוי לבצע טיפול ניתוחי. אבל, בגיל הצעיר של בתך חסימה אפית ע"י אדנואיד בלבד יכולה לגרום להפסקות נשימה גם ללא שקדים מוגדלים. כך שלעיתים מספיק לכרות רק את האדנואיד ללא השקדים ולקבל תוצאה נשימתית טובה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

22/04/2012 | 12:14 | מאת: שי

בבדיקה אל רופא א.א.ג , השקדים כלל לא היו גדולים. אך הרופא המליץ להוריד את כל השקדים כדי להמנע מניתוח חוזר. מה דעתך?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים