לאחר ניתוח להוצאת פוליפים ושקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/04/2012 | 08:28 | מאת: לימור

שלום רב בני עבר ניתוח להוצאת פוליפים ושקדים לפני כחודשיים והייתי רוצה לדעת מספר דברים 1.בעת הניתוח פרופ' בכיר נקרא להתערב בניתוח עקב דימום מהלוע ולכן הוחלט לתפור לו את הלוע,האם זה אחד הסיבוכים שכרוכים בניתוח שכזה?איך קורה שהלוע מדמם ? 2.הילד לפני הניתוח היה ילד שקט ורגוע לאחר הניתוח הוא כל הזמן עצבני ,זורק חפצים ,מרביץ ,האם ייתכן פגיעה בעצב? אני מקווה שתוכל לתת לי קצת מידע שאוכל להבין בתודה מראש

שלום לימור דימומים בניתוח שקדים הם לרוב מהלע ואין זה תופעה חריגה. תפירה היא אחד האמצעים השכיחים להשתלטות על הדמם. בד"כ אחרי ניתוח שקדים במיודח עם היה קודם דום נשימה הילד נרגע והתנהגות היפראקטיבית וחסרת ריכוז והופעת לשקטה יותר. אני לא מודע לתופעה הפוכה בעקבות הניתוח בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

08/04/2012 | 08:52 | מאת: לימור

אז אם זה לא תופעה חריגה למה במכתב שחרור של הילד לא ציינו את מה שקרה?הרי זה חריג.אבל במכתב שחרור לא היה כתוב דבר על מה שנעשה לו.והילד פיתח חום לאחר יומיים מהניתוח ואף על פי החום הוא שוחרר לביתו והוא תחת טיפול של אנטיביוטיקה ואותו ערב אזעקתי אמבולנס הוא היה עם 40 חום ולא נעשה אף בירור למה יש לו חום והוא שוחרר לבית .ובקופת החולים הרופאה נשענה על מה שאני אומרת לה וטיפלה בו במשך שבוע שלם . הילד היה במצב של דום נשימה .הצינוריות שלו היו חסומים לגמרי .במצב כשהוא ער הוא לא הצליח לנשום כמעט. אז אני יכולה לקבל תשובה ברור כיצד לנו זה קרה ההפך?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים