ניתוח שקד שלישי בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/03/2012 | 14:22 | מאת: מירב

ביתנו בת 9 חודשים. מאז שנולדה מחרחרת בלילה. מזה מס חודשים נוחרת נחירות רמות. הפסקות נשימה קלות. לא ישנה ברציפות, ישנה מעט במשך היום. התפתחות מוטורית איטית מטופלת מאז חודשיים וחצי בהתפתחות הילד. מנזולת כל הזמן, לאחרונה נזלת סמיכה ירוקה. שיעול קשה וילחתי שלא יוצא. נושמת דרך הפה ברעש. בבדיקת הרופאה א.א.ג- מיפתוח לוע צר, לשון גדולה מסתירה את הלוע, נוזלים באוזניים. עברה צילום רנטגן, נמצא שקד שלישי מוגדל עם לחץ על עמוד אוויר. הופנינו לניתוח כריתת שקד שלישי וכן לבדיקת שמיעה. הרופאה ייעצה לא להמתין עם הניתוח עד לבדיקות השמיעה, מקסימום אחר כך אם יידרש ניקוב/צינוריות לעשות גם כן. אולי באוזניים תהיה הקלה אחרי הניתוח. אנו מתלבטים אם לנתח או לנסות דרך הומאופתית תחילה כגון חדר מלח, או אם יש משהו מומלץ נוסף. נודה להתייחסותך.

שלום מירב אין טעם לעשת שני ניתוחים ושתי הרדמות בפרק זמן קצר. רצוי לבצע (אם צריך) הכל בפעולה אחת. בתך צעירה מאד ולרוב מנסים לדחות מעט את הניתוח בכדי שהילד יגדל אך כאשר התסמינים קשים ואיכות חייו של הילד מופרעת קשות לא מחכים והגיל אינו מהווה שיקול. ניתן לנסות טיפול מקומי לאף ע"י תרסיס סטירואידלי דוגמת אוומיס או טיפות עיניים עם מרכיב סטירואידלי ואנטיביוטי, זה לרוב נותן הקלה בנשימה האפית. אך טיפול זה אינו ממולץ לאורך זמן אלה במצבים אקוטיים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

27/03/2012 | 10:17 | מאת: שיר

שלום מירב אני הייתי ממליצה לך לפני הניתוח לנסות טיפול אלטרטיבי, כי לנתח תינוקת בת 9 חודש זה לא כל כך מומלץ והמצב שאת מתארת די חמור ואים הוא ידרדר לא תיהיה ברירה אלא ניתוח ולכן אני חושבת שכדאי לך לנסות טיפול בחדר מלח למשל

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים