תפיחות ברקמות הרכות (האחוריות) של הנזופרינקס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/03/2012 | 22:26 | מאת: שירלי

שלום רב לשני הילדים שלי (בת 41/2 ובן 3) ממצאים זהים בצילום נזופרינקס: "תפיחות ברקמות הרכות (האחוריות) של הנזופרינקס והיצרות תעלת האוויר." לגדולה גם תוצאות בדיקת שמיעה גבול תחתון של הנורמה. מה המשמעות?? האם נדרש טיפול? האם יש חשש להתדרדרות בשמיעה?? תודה רבה שירלי

שלום שירלי השאלה למה בוצעו הצילומים מלתחילה. לצילום עצמו אין כל משמעות ללא סיפור על תלונות הילדים. חסימה של לע האף ע"י רקמת שקד שלישי יכולה לגרום לנשימת פה, נחירות, נזלת כרונית ועוד. יכולה להיות גם השפעה על יצירה של נוזלים באוזניים. טיפול נדרש רק במקרים שיש תלונות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים