שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/03/2012 | 21:42 | מאת: הני

שלום, בני בן 6 סובל מהיותו תינוק ועד היום מאסטמה ,נזלת כרונית, נחירות בלילה והתקררויות חוזרות ונשנות . בצילום האחרון שנעשה לו לדרכי הנשימה לפני כחודש(בחורף יש החמרה בתסמינים הנ"ל) הבחינה הרופאה כי יש לו שקד שלישי מוגדל. הופננו לייעוץ אצל דר' דן נכטיגל אשר המליץ על ניתוח להסרת השקד השלישי. האם זו החלטה חפוזה מידי??? בבקשה אשמח לחוות דעת נוספת.

שלום הני לא נשמע כחפוז, כי את מתארת נזלת וחסימה אפית מאז היותו תינוק. לעיתים האסטמה מוחמרת מהנזלת והשקד המוגדל ולאחר ניתוח יש שיפור גם בתסמינים הראתיים. הצורך בניתוח נקבע לפי מידת חומרת תלונות החולה. לצורך גיבוש חוות דעת צריך לבדוק את הילד. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים