החלטה לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/02/2012 | 10:19 | מאת: יאיר

שלום רב, ביצענו מספר בדיקות שמיעה בתקופה של שנה, עבור בני בן ה-3, זאת עקב איחור שפתי,התקררויות חוזרות ונישנות ודלקות אזניים. כיום, בני מדבר אך לא ברור, מידי פעם סובל מדלקות אזניים והתקררויות, ובעקבות צילום אולטרסאונד מסתבר שיש גם שקד שלישי - לא גדול. העובדות כי בכל הבדיקות נמצאו נוזלים באוזניים, הדיבור הלא ברור, השקד שלישי, מצדיקות ניתוח או שכדאי לחכות שבני יגדל קצת ואז השקד יקטן, אולי הדיבור יהיה ברור יותר, אולי הנוזלים יתאדו וכו'? כמובן שנטייתנו היא לא לנתח, אך נעשה מה שטוב לילד. בבקשה עיזרו לנו להחליט. תודה מראש. http://www.starmed.co.il/forum-109/msg-3578599#ixzz1nkzP96sd סטארמד בריאות

שלום יאיר הצורך בניתוח נקבע לפי התסמינים של הילד ומשכם. לא תארת את חומרת ליקוי השמיעה בבדיקות אך לפי מה שציינת ניתוח בהחלט רצוי כבר עתה. לילד ליקוי שמיעה כבר שנה, בכל בדיקות השמיעה הודגם ליקוי ויש לו איחור שפתי למה צריך לחכות ? יש בעיה כעת ויש לה פתרון. במידה ואתה לא מעוניין בניתוח כעת, לפחות תשים מכשיר שמיעה לילד כפתרון זמני. הילד חייב שיקום שמיעתי בכדי לתפוס את הפער השפתי. לגבי השקד השלישי לא בטוח שיש צורך בכריתתו. שוקלים ניתוח זה כאשר יש תלונות אפיות של נזלת, נחירות ונשימת פה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים