כאבי אוזניים+גרון +חום כבר שבוע

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/02/2012 | 19:55 | מאת: עדי

שלום רב, אני צריכה עזרה דחופה. בתי בת שלוש ו4 חודשים.כבר 6 ימים יש לה חום+כאבי אוזניים וגרון. לאחר 3 ימים של חום לקחתי אותה לרופא. איבחן שהגרון דלקתי והאוזניים תקינות. לקח משטח מהיר לסטראופקוקס היה שלילי. לקחנו משטח גרון לאחר יומיים קיבלנו תשובה שלילית.לכן כנראה ויראלי. דוחפים לה נורופן ואקמול במעגליות ובימים האחרונים צורחת מכאבים שכואב האוזניים. הלכנו לרופא אתמול בדק שוב את אוזניים אוזן ימין נקייה (עשתה ניתוח כפתורים באוזן ימין לפני חודשיים) אוזן שמאל זיהה קצת אודם אך טוען כי מוזר שהתגובות שלה כאלו כי אין דלקת. הביא טיפות לאוזניים. הילדה בוכה וצורחתשכאב לה אוזניים זה בא בהתקפים. הלכנו שוב היום בדק אוזן ימין בסדר אוזן שמאל קצת יותר אודם, הביא טיפות עיניים אוזניים אנטביוטיות-סילוקסן. אני ממש ממש מוטרדת, כלומר אם זה ויראלי אין מה לעשות אני מבינה והילדה תצטרך לסבול אך האם יש משהו שאולי לא נראה לעין? האם יש משהו שהופא משפח לא רואה? כלומר האם יכול להיות שיש דלקת חיידקית ולא ניתן לראות זאת באמצעות המכשירים שיש לרופא משפחה? אני ממש מודאגת, זה לא פעם ראשונה שילדה חולה ואף פעם לא סבלה כל כך. לא יודעת אם קשור אבל אציין כי לפני חודשיים עברה ניתוח פוליפים+שקד+כפתורים באוזן ימין. בבקשה את עזרתך.

שלום עדי קשה לי להתייחס לשאלתך ללא בדיקת הילדה. יתכן וסובלת מדלקת באוזן שמאל ולכן הכאבים. יש תיאור של אודם של עור התוף ובאוזן הנ"ל לא עברה צינוריות. הטיפול בדלקות אלו הוא משכך כאבים ואנטיביוטיקה דרך הפה לטיפות אין ממש יעילות בדלקת אוזן תיכונה כוון שלא חודרות את עור התוף. במידה ועור התוף תקין ויש אודם ורגישות בתעלת השמע החיצונית (פחות סביר אלה דלקות של קיץ) טיפות יתנו מענה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים