נזלת כרונית ונוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/01/2012 | 12:22 | מאת: סיגלית

שלום, ביתי בת שנה וחצי וסובלת מנזלת כרונית מגיל 3 חודשים. הנזלת נהפכת לסמיכה וצהובה כשהיא מקוררת. לביתי יש נוזלים באוזניים והופנתי לב.שמיעה. את נשימותיה ניתן לשמוע ובפרט כשהיא ישנה לעיתים יש נחירות, קשה לה הבליעה.רק בטיפול אנטיביוטי הנזלת פוסקת ולאחר סיומה הנזלת ממשיכה. שאלתי - מה ניתן לעשות עם נזלת כזו, איך ניתן להפסיקה? הילדה נוגעה באופן תמידי באוזנים והנזלת מקשה עליה ביום יום? תודה

שלום סיגלית רצוי לבצע בדיקת שמיעה בכדי לקבל תמונה מדויקת יותר על משמעות הנוזלים. לגבי הנזלת אכן טיפול אנטיביוטי נותן מענה קצר מועד בלבד וזה לא פתרון לשים את הילדה על טיפול קבוע. ניתן לנסות להשתמש בתרסיס מי מלח ולעיתים עם בתריס סטירואידלי אפי לתקופות ממושכות יותר. בחלק מהמקרים חיים עם זה אך במידה ויש הפרעה לאיכות החיים ותפקוד הילד ניתן ואולי אך רצוי לבצע ניתוח לכריתת השקד השלישי שמהווה את הסיבה העיקרית לנזלת כרונית בגיל של בתך. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים