ניתוח להסרת אדנואידים - בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/01/2012 | 22:46 | מאת: צילרמייר

הבן שלי סובל מנזלת כרונית מלידתו. ככל הנראה גם אביו וסבו סבלו מתופעה דומה עד שחלפה בגיל ההתבגרות. כתוצאה מכך, בני אינו נושם כלל מהאף ונושם בכבדות גם מהפה, סבל מרפלוקס בשלב היניקה, נוחר, עולה במשקל אך על עקומה נמוכה. בצילום נראה כי ישנה חסימה של דרכי הנשימה העליונות. תוצאות בדיקת שמיעה תקינות ותוצאות מעבדת שינה: 37 הפסקות נשימה בנות 10-20 שניות, בצפיפות של 6 לשעה. גרמו ליקיצות ותנועות גוף וקטעו את מהלכה התקין של השינה. ירידות בריווי החמצן בדם עד 96%. תסמונת דום נשימה בשינה מן הסוג החסימתי בדרגה קלה עד בינונית. רופא א.א.ג המליץ להסיר את האדנואידים בלבד בניתוח. אשמח לקבל גם את חוות דעתכם.

שלום קשה לי לתת חוות דעת ללא בדיקת הילד. בד"כ כאשר יש עדות להפסקות נשימה , במיוחד בילדים מעל גיל שנתיים, מומלץ לבצע גם כריתת שקדים (לפחות חלקית). הרופא אאג יתרשם מגודל השקדים ומבנה הלע. לעיתים כאשר השקדים אינם מוגדלים בצורה ניכרת כריתת אדנואיד בלבד יכולה להספיק. אך יש לקחת בחשבון שהתלונות יכולות להשאר ואז יהיה צורך בניתוח נוסף לכריתת השקדים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים