ניתוח שקדים + שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/12/2011 | 13:08 | מאת: תמר היב

שמי תמר בני בן שנתיים סובל מדלקות גרון חוזרות,כולל נזלת ומנחירות בשינה, יש לו שקדים מוגדלים ובצילום ראו שקד שלישי שחוסם את קנה הנשימה. אבקש מידע על הניתוח ואולי אף המלצה למומחה א.א.ג שמנתח אני מציינת שוב שבני בן שנתיים ואני חברת מכבי. תודה תמר

שלום תמר ניתוח שקדים ושקד שלישי הוא אחד הנפוצים ברופאה אם לא הנפוץ ביותר. הניתוח נעשה דרך הפה והכריתה מתבצעת לשקדי הלע וגם לשקד השלישי שנמצא באף האחורי. קיימות שיטות מרובות לביצוע הכריתה, לכל אחת יתרונות וחסרונות. לרוב מדובר באישפוז של לילה בבית חולים והשגחה בבית לעוד 5-6 ימים לאחר הניתוח. שני הסיבוכים המשמעותיים לאחר ניתוח כוללים:1. קושי בבליעה זמני עקב הכאב במיטת השקדים. לרוב נמשך מספר ימים אך לעיתים לא קרובות מצריך מתן נוזלים דרך הוריד באישפוז. 2 דימום- סיבוך נדיר יחסית פחות 1% . במידה וקורה מצריך הגעה מידיית לבית חולים הקרוב. הפורום אינו ממליץ על רופאים ספציפיים. עליך לברר אצל רופא הילדים או באתרים של בתי החולים הציבוריים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים