פוליפים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/12/2011 | 10:44 | מאת: פנחס

האם ניתן להסיר פוליפים ללא ניתוח? לאבי, בן 68, הסובל מאסטמה חמורה יש פוליפים ורופא א.א.ג. רוצה לנתח על מנת להסיר את הפוליפים בהרדמה מלאה. האם יש דרך להימנע מניתוח (כדוגמת לייזר) והאם ניתן לנתח ללא הרדמה מלאה? לתשובתך אודה

גם לייזר זה כלי ניתוחי. פוליפים ניתן להסיר רק באופן ניתוחי. ניתן לטפל והקטין אותם לעיתים ע"י שימוש בתרופות דוגמת סטירואידים. ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה חלקית אך ברוב המקומות נעשה בהרדמה מלאה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים