מעבדת שינה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/09/2011 | 14:45 | מאת: ילדה

שלום, עשינו בדיקת מעבדת שינה לילדה בת 2.7 עקב נחירות בלילה . משקלה כ- 11.5 ק"ג גובה כ- 90 ס"מ נולדה עם שקדים מוגדלים תוצאות: משך הרישום 7 ש' 18 דק', במהלכן אובחנו 2 הפסקות נשימה מלאות ו- 24 חלקיות, בצפיפות של 3 ארועים לשעה. נרשמו 83 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מתחת ל-90%, מרמה בסיסית של 96% עד למינימום של 72%. אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל- 90% 3%. בוידאו נצפתה נוחרת. סכום והמלצות: בבדיקה נמצאה הפרעת נשימה חסימתית קלה בשינה. לפי פירוט הבדיקה זה נראה לא טוב. תוכל לתת לי את חוות דעתך? תודה

שלום לך מבחן השינה הנ"ל דווקא לא נורא אך חשוב לשלב את תוצאות עם הבדיקה הקלינית ושמיעת תלונות הילדה וההורים. על פניו נראה שניתוח לכריתת שקדים ושקד שלישי יכול בהחלט להקל ולשפר את איכות החיים ואולי גם לעזור בגדילה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים