שיטות להסרת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/09/2011 | 17:18 | מאת: רוני

בתנו בת השנה ו 5 חודשים אמורה לעבור בעוד שבועיים ניתוח להסרת שקדים + שקד שלישי. מעבדת השינה שלה לא היתה טובה ונצפו שקדים גדולים, נזלת כרונית, עצירה בגדילה כבר קרוב ל 8 חודשים שמעתי היום מחבר שלפני שנה הסירו בנו שקדים + שקד שלישי בשיטה אחרת, באלישע.צריבה ושאיבה.. הוא סיפר שבנו לא אושפז (לנו הבטיחו לילה בטיפול נמרץ) ושלמחרת כבר הלך לגן. באיזו שיטה מדובר והאם היא מומלצת, בהנחה שהעלות לא תגביל אותנו תודה רוני

שלום רוני קיימות מספר שיטות ניתחיות לכריתת שקדים. בשיטה המסורתית יש כריתה מלאה של השקדים. בשיטות החדשות מבוצעת כריתה חלקית של מירב השקד. קיימות מספר טכנולוגיות לביצוע כריתה חלקית. היתרון של שיטות אלה הוא הכאב המופחת לאחר ניתוח. אין עדיין מידע בספרות לגבי הסיכון לדמם. הטענה של המשתמשים בשיטות הנ"ל שהסיכון לדמם מופחת לעומת השיטה הרגילה אך זה כאמור עדיין לא נחקר מדעית. החסרון של השיטות החלקיות הוא הסיכון בצמיחה מחודשת של השקדים. זה קורה באחוזים לא גבוהים (בערך 5%). ובנוסף ישנה עלות נוספת שכרוכה בשימוש בטכנולוגיה. בבחירת מיקום הניתוח יש להתחשב בשיקולים הבאים: 1. מחלות רקע, במידה וקיימות רצוי לבצע בבי"ח ציבורי שקיים בו טיפול נמרץ. 2. גיל- הילדה שלך מאד צעירה מתחת לגיל 1.5-2 שנים רצוי לבצע את הניתוח בבי"ח ציבורי. 3. מדית החומרה של ההפסקות נשימה- במידה וקיימת הפרעה קשה רצוי לבצע בבי"ח עם גיבוי טיפול נמרץ כוון שילדים אלה נוטים להסתבך יותר סביב הניתוח. לפי הנחויות משרד הבריאות חולים שעוברים ניתוח לכריתת שקדים חייבים באישפוז לילה בבי"ח. יש רופאים שלצערי לא מיישמים את ההנחיות הנ"ל.לא הייתי שולח את הילד בשום אופן לגן יום למחרת ניתוח שקדים. כך לסיכומו של דבר במקרה של בתך חשוב יותר המערך סביב הניתוח מאשר השיטה הניתוחית עצמה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

09/09/2011 | 22:32 | מאת: רוני

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים