פוליפ לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/09/2011 | 11:07 | מאת: טלי

בתי בת 9 לפני ניתוח פוליפ ניסנו למנוע את הניתוח ע"י טיפול בסטרואידים, 5 ימים כדורים ומזה כחודש ספריי פעמיים ביום. אך כפי הנראה הפוליפ גדל וניתן אפילו לראות אותו בקצה הנחיר, האים מוכרת התופעה כי טיפול בסטרואיד מגדיל את הפוליפ במקום לכווצו? הניתןח נקבע לעוד חודש האים זה בסדר או כדאי להקדים את הניתןח? תודה מראש טלי

שלום טלי קשה לי להתייחס במדיוק לפי בדיקת הילד וקריאת הרקע הרפואי. פוליפ זה לא מונח רפואי מדיוק. קרוב לודאי שהילד סובל מהגדלה של השקד השלישי (אדנואיד) . זה ניתוח השכיח בגיל של בנך. נדיר מאד שהאדנואיד יצמח כך שניתן יהיה לראותו דרך האף. פוליפים בחלל האף לא שכיחים בילדים וקיימים יותר באנשים אלרגים ובחולים עם ציסטיק פיברוזיס. אם את חושבת שיש גדילה של ה"פוליפ" למרות מתן סטירואידים רצוי להבדק שוב ע"י אאג לגבי סוג הניתוח ודחיפותו. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים