צרידות מתמשכת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/08/2011 | 23:57 | מאת: שירה

שלום , בתי בת שלוש וחצי ומדברת בקול צרוד כבר מספר חודשים. הלכנו לרופא אאג והוא טען שאין מה לעשות בגיל הזה, אך לא הצלחתי להבין ממנו ממה זה נגרם. שאלתי היא- מדוע היא צרודה אם אין לה דלקת בגרון, והאם באמת אין מה לעשות? תודה רבה, שירה

שלום שירה הסיבות לצרידות יכולות להית מגוונות למדי. הסיבה השכיחה ביותר היא שימוש "לא נכון" במיתרי הקול שמביא לשחיקה. הפרעות מבניות נדירות למדי בילדים. ישנו קושי בבדיקת מיתרים בגיל הנ"ל. גם מבחינה טיפולית (הטיפול השכיח הוא שיעורי דיבורי ע"י קלינאית תקשורת) מתחיל רק מגיל 4 שנים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים