הילד שלי תתרן???

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/08/2011 | 22:55 | מאת: ורד

שלום וברכה, ילדי הבכור בן 5 ולאחרונה עלה בי החשד שהוא תתרן. הוא לא מריח מה שאחים שלו מריחים וכשאני אומרת לו להריח את העוגה הוא לא מתייחס או אומר שלא מריח. גם בשמים במוצ"ש בהבדלה הוא רק שם לידו ונראה כאילו לא מבין מה רוצים ממנו. אתמול ניסיתי לשחק איתו במשחק ריחות. הוא עצם את עיניו ושמתי לו מוצרים כמו: קפה וכדו' ואמרתי לו להריח ולהגיד מה זה והוא לא ידע שום דבר... בעבר עבר ניתוח פוליפים, האם יש קשר? מה לעשות ואיך אדע אם חששותי נכונים?

שלום ורד האם הילד הריח באופן תקין בעבר? רוב הסיכויים להפרעה בחוש הריל היא חסימה אפית על רקע נזלת, שקד שלישי מוגדל וכו אך יכולות להיות גם סיבות אחרות. רצוי לפנות לבדיקת רופא אאג בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

26/02/2012 | 20:44 | מאת: אמנון

האם בעקבות תאונת דרכים וכתוצאה מכך עברתי שתי ניתוחים באף, ייתכן והפכתי להיות תתרן לאחר כמה שנים ? ולאט לאט עם הזמן חוש הריח והטעם נעלם?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים