דם מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/07/2011 | 08:33 | מאת: תמרה

נכדי, בן 6 בריא, סובל מגיל שלוש מירידת דן מהאף. הוריו, שמו לב שזה קורה בקיץ , אחת לשבוע בערך וזה בכמות שזה מלכלך כרית פיג'מה , וכל זה מתוך שינה. הילד למד לעצור את זה תוך הרמת יד שמאל. וזה אכן עובד. שאלתי, מה הסיבה לכך? האם צריך לברר? אודה לך על תשובתך. סבתא תמרה

שלום תמרה דימומים מהאף שכיחים למדי בילדים, במיוחד בקיץ. הסיבה לדימומים משולבת וכוללת לרוב מזג אויר יבש, חיטוט אפי ונזלת. לרוב הדימומים חסרי משמעות מבחינת איבוד הדם והצורך בברור. רצוי לפנות לבדיקת רופא אאג לפחות פעם אחת. מבחינה טיפולית ניתן להשתמש במשחת וזלין לשימון רירית האף ולהקפיד על המנעות מחיטוט אפי. כמו כן רצוי לגזור ציפורניים. במקרים מסוימיים של דמם ניכר ועקשני רצוי לבצע בדיקות דם לתפקודי קרישה וספירה. את מוזמנת לצפות באתר בלינק מתוכנית של פרופ קרסו על דימומים מהאף בילדים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים